Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Is dit een vacaturebank?

Nee, maar het lijkt er wel op. Je vindt hier een overzicht van alle werkplekken die mogelijk zijn bij de bedrijven van WerkPro. Een werkplek is iets anders dan een vacature, omdat het om onbetaald werk gaat. In plaats daarvan bouw je onder andere werkervaring op, kun je trainingen volgen en komt een betaalde baan weer een stapje dichterbij. 

Voor wie zijn deze werkplekken?

Onze werkplekken zijn voor iedereen die aan de slag wil! Maar vooral als het je op dit moment (nog) niet lukt om een reguliere baan te krijgen. Door op een werkplek aan het werk te gaan, kom je weer in het werkende ritme, bouw je werkervaring en zelfvertrouwen op. Allemaal elementen om jezelf werkende weg te ontwikkelen. 

Waarom staan er geen uren bij de werkplek vermeld?

We noemen geen uren omdat het aantal uren dat je wilt en kan werken per persoon verschillend is. Deze werkplekken zijn er om jou, in je eigen tempo, aan het werk te helpen. 

Wat is WerkPro voor een organisatie?

WerkPro is een organisatie die je helpt om (weer) aan het werk te gaan. Lukt het je op dit moment niet om een reguliere baan te krijgen? Samen gaan we kijken wat er nodig is om je doel te bereiken.  

Waarom zou ik onbetaald werk gaan doen?

Het klopt dat onze werkplekken onbetaald zijn. Maar je krijgt er zeker wel iets voor terug. Naast het werken met leuke collega’s en het hebben van een werkritme, bouw je ook heel veel werkervaring op. Op sommige locaties kun je leren werken met speciale machines, waar je dan een certificaat van kunt krijgen. We kunnen je daarnaast helpen met een sollicitatietraining. Eigenlijk te veel om op te noemen. Kijk maar eens bij een werkplek, daar staat onder ‘Wat hebben we te bieden’ precies wat die werkplek voor jou kan betekenen. 

Hoe kan ik mijn cv uploaden?

Wanneer je op een werkplek reageert kun je natuurlijk altijd wat meer over jezelf vertellen, maar eerdere werkervaring is voor ons niet het belangrijkste. Wij vinden het belangrijk dat je nu werk gaat doen dat bij je past en waar je energie van krijgt. En als dat iets helemaal nieuws is, dan is dat ook mogelijk! Mocht je graag je cv willen toevoegen, dan kan je deze onder je reactie uploaden, maar het is dus niet verplicht. 

Wat gebeurt er als ik op een werkplek reageer?

Leuk dat de werkplek je aanspreekt! Zodra je je reactie hebt verstuurd, krijg je van ons een bevestiging via de mail. Binnen 5 werkdagen neemt iemand van de werkplek contact met je op. Samen kijken jullie dan wat je precies kunt gaan doen en maken jullie afspraken over de invulling van de werkplek. Veel succes!